Kölcsönös visszavonulót ajánl Moszkva Washingtonnak

Oroszország hajlandó lemondani egy sor stratégiai fegyverkezési tervéről, ha az Egyesült Államok leállítja a tervezett rakétapajzsa hadrendbe állítását Kelet-Európában.

Oroszország hajlandó lemondani egy sor stratégiai fegyverkezési tervéről, ha Washington leállítja a tervezett rakétapajzsa kelet-európai hadrendbe állítását – jelentette ki pénteken Nyikolaj Szolovcov, az orosz stratégiai erők parancsnoka. az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva.

„Ma már nincs ideológiai alapja a konfrontációnak. Az orosz stratégiai erők fejlesztése tervének megvalósításával nem akarunk félelmet kelteni senkiben. Csupán a realitásoknak megfelelően cselekszünk” – tette hozzá a tábornok.

Oroszország ellene irányuló fenyegetést lát abban, hogy az Egyesült Államok a rakétapajzs egyes elemeit Csehországba és Lengyelországba akarja telepíteni, de aggasztják a világűrbe tervezett rakétapajzs-elemek is.

A tábornok néhány nappal korábban számolt be arról, hogy Oroszország  jövőre új típusú, a több atomtöltettel felszerelhető RSz 24-es hadászati rakétákat állít hadrendbe, valamint hogy a 2015-2020-as időszakra még korszerűbb rakétát szeretnének kifejleszteni, amely képes áthatolni bármely rakétaelhárító rakétarendszeren.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.