Kokainozásért kirúgták a hadseregből az amerikai alelnök fiát

Elbocsátották a haditengerészettől az Egyesült Államok alelnökének fiát, miután szervezetében kokaint mutattak ki.

Az aranyifjú Hunter Biden – Joe Biden alelnök fia –  még 2013 júniusában bukott meg egy drogteszten, ám a 44 éves férfi személyiségi jogaira hivatkozva a haditengerészet eddig nem számolt be sem a pozitív drogtesztről, sem a 2014 februárjában történt elbocsátásról – jelentette a Reuters.

Az alelnök fia az ügyvédjén keresztül kiadott nyilatkozatban erősítette meg az elbocsátásáról szóló híreket. „Megtiszteltetés volt az amerikai haditengerészetnél szolgálni, nagyon sajnálom a történteket... de megértem és elfogadom a döntést” – hangzik a nyilatkozat, amelyben jelzi, mélységesen megbánta és szégyelli, ami történt. Erre egyébként már csak azért is van oka, mert az életkora miatt eleve csak különleges engedéllyel vállalhatta a szolgálatot, nem mellesleg pedig annak ellenére léphetett be a haditengerészetbe, hogy korábban már elkapták kábítószer nyomaival a szervezetében, Erről egy másik engedély szól.

Ryan Perry, a haditengerészet szóvivője szintén megerősítette a Biden elbocsátásáról szóló híreket. Elmondása szerint az alelnök fia még 2012-ben tartalékosként került a haditengerészet kötelékébe, majd 2013-tól a virginiai Norfolkban teljesített szolgálatot a közügyekért és médiakapcsolatokért felelő részlegnél.

Ami az alelnököt illeti, ő tavaly még viccelt is azzal, hogy a fia belép a hadseregbe. „Mi tagadás, sok rossz döntés születik az én családomban – mondta Joe Biden a Wall Street Journalnek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.