Kokainfinomítás közben érték tetten a bolíviai elnök varázslóját

Csaknem negyed tonna, összesen 240 kilogramm kokaint találtak a bolíviai rendőrök az ajmara indiánok egyik szellemi vezetőjénél, aki Evo Morales elnök számára is rituális szertartásokat tartott Tiahuanaco városában - jelentették be a La Paz-i hatóságok szerdán.

Félix Molina ezredes, a kábítószer-kereskedelem elleni különleges rendőri egység parancsnoka szerint kokainfinomítás, folyékony kábítószer feldolgozása közben érték tetten Mejillones varázslót, fiát és egy kolumbiai házaspárt.

Molina ezredes szerint a varázsló és fia tulajdonában van az a ház, ahol a mini kábítószerlabort üzemeltették, valószínűleg Peruból származó alapanyagokkal. Mejillnes állítása szerint nem tudott arról, hogy a házát néhány napja bérlő kolumbiaiak kábítószer-laboratóriumot rendeztek be az épületben.

Mejillones az ajmara kultúra elismert vallási vezetője. Az ugyancsak ajmara származású Evo Morales bolíviai elnök 2006-os beiktatásánál, az Akapana piramisnál az új államfő - még hivatalos La Paz-i beiktatását megelőzően - tőle vehette át az Andokban élő indiánok legfőbb főnökének kijáró vezéri botot.

Bolíviában az év eleje óta egyébként a különleges rendőri csoport 18 tonna kokaint és 900 tonna marihuánát foglalt le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.