Kiutasították Guatemalából McAfeet

Az amerikai milliomost őrizetbe vették, miután illegálisan lépte át a határt, amikor elmenekült Belize-ből, ahol a rendőrség egy gyilkosság ügyében akarja kihallgatni.

Kiutasították Guatemalából a világhírű szoftverfejlesztő cég tulajdonosát, John McAfeet - jelentette be a guatemalai bevándorlási hivatal szóvivője szerda este. A 67 éves férfit a hatóságok kivitték a repülőtérre - adta hírül egy helyi rádió a Twitter közösségi honlapon, és McAfee maga is beszámolt a Twitteren kiutasításáról.

McAfee már meg is érkezett Miamiba, és a reptér biztonsági embereinek kíséretében szállt le a gépről. A légi kikötő szóvivője korábban közölte, hogy a vámkezelés után McAfeet átadják a szövetségi hatóságoknak.

Az amerikai milliomost a latin-amerikai országban őrizetbe vették, miután illegálisan lépte át a határt, amikor elmenekült Belize-ből, ahol a rendőrség egy gyilkosság ügyében akarja kihallgatni. McAfee attól tart, hogy amerikai szomszédja megölését az "ő nyakába akarják varrni", és tagadja, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Guatemalában politikai menedéket kért, amit azonban elutasítottak a hatóságok.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.