Kiújultak a harcok a karacsi repülőtér közelében

Ismét tűzpárbaj alakult ki a karacsi nemzetközi repülőtér közelében, két nappal azután, hogy tálib fegyveresek megtámadták a légikikötő egyik terminálját.
A fegyveresek ezúttal a repülőtér biztonsági személyzetének kiképző központját támadták meg, egyelőre nem tudni, hogy vannak-e áldozatok – írja sajtóértesülésekre hivatkozva a the Guardian. Helyiek beszámolója szerint miután a támadók a helyszínre érkeztek, gránátokat dobtak a központra, majd elhajtottak a helyszínről. A hétvégi incidenshez hasonlóan ezt is a tálibok vállalták magukra.

Pénteken tíz támadó hatolt be a repülőtér épületébe – arra a terminálra, amelyet főleg teherszállításra használnak, de VIP-személyiségek is ezen keresztül utaznak –, majd robbanások zaja hallatszott, végül pedig órákig tartó tűzpárbaj alakult ki a tálibok, és az ellenük kivezényelt hadsereg kommandós egységei között. Legalább 38-an meghaltak, és több tucatnyian megsebesültek a támadásban.

A hatóságok igyekeztek gyorsan reagálni, így a hétvégén támadást intéztek az egyik tálibok lakta régió ellen: a kormány szerint 15 militánst sikerült likvidálniuk.

Pakisztán már több mint egy évtizede vív reménytelen harcot a tálibokkal. A közelmúltban ismét béketárgyalásokra került sor, ám végül felfüggesztették a semmilyen eredménnyel nem járó párbeszédet. Nawaz Sharif miniszterelnök ennek ellenére a BBC-nek korábban azt nyilatkozta, bízik benne, hogy sikerül megegyezniük a békét illetően.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.