Kitört a botrány az olimpiai formaruhák miatt

Mihez is hasonlítanak ezek az olimpiai formaruhák? Megvan, a radírhoz! Iránban kitört a botrány.

A megnyitó-ünnepségre tervezett formaruhák miatt áll a bál Iránban. Egyesek azzal viccelődnek, hogy a ruhák olyan rondák, hogy az Iszlám Állam keze lehet a dologban.

Ruhákat kritizálni egyszerű, főleg az egyenruhák szúrják sok ember szemét. Mahnaz Armin iráni tervező munkái se nyerték el a közönség tetszését. Annyira nem, hogy qa kék-narancssárga ruhákat néhányan már a Pelikan radírokhoz hasonlítják.

Egy iráni színész, Rambod Javan iráni színész Instagramon osztotta meg a képmontázst, és a posztját már 130 ezren kedvelik. Egy másik művész szerint annyira csúnya az egész, hogy az Iszlám Állam vállalt érte felelősséget.

Armin azzal próbálta meg védeni terveit, hogy azok a békét és a barátságot szimbolizálják. De hiába, a tiltakozás akkora, hogy lehet, hogy dobják az eredeti terveket és új ruhákat terveztetnek.

Grúzia se áll sokkal jobban ezen a fronton, ott a Samoseli Pirveli márka terveit kísérte taps helyett felháborodás. A formaruhák ellen egy online petíció is indult, amelyhez már több mint hatezren csatlakoztak.

 

Egyesek azzal vicceltek, hogy biztosan azért olyan zártak a ruhák, mert a Zika-vírus ellen védik a sportolókat. Más azt hiányolta, hogy a tervekben nem fedezhetőek fel grúz jegyek és nem is különösképpen sportosak. Volt, aki azon aggódott, hogy az egész világ Grúzián nevet majd.

A Pirveli azzal vágott vissza, hogy a terveket az autentikus grúz kultúra inspirálta, de sajnálatos módon a kommunista korszak miatt annyira eltávolodtak az emberek ezektől a gyökerektől, hogy most már minden grúz vonást idegennek éreznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.