Kitoloncolták Kanadából a magyar embercsempészeket

Az észak-amerikai országban a banda 22 tagját ítélték el embercsempészet és más bűncselekmények miatt. Közülük ketten továbbra is Kanadában maradtak.
A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket. A hamiltoni székhelyű banda tagjai rávették őket, hogy folyamodjanak hamisan menekültstátusért, a segélyt pedig elkobozták tőlük.

„Az emberek ilyen kirívó kihasználása a bevándorlási rendszerünkön belül határozott választ követelt. Kanadában nincs helyük olyanoknak, akik elkövetik az embercsempészet szörnyű és aljas bűncselekményét" - jelentette ki sajtótájékoztatóján a kanadai miniszter.

Blaney modern rabszolgatartásnak nevezte az embercsempészetet, amely fenyegetést jelent a közbiztonságra és a bevándorlási rendszerre nézve. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a bevándorlók túlnyomó többsége törvénytisztelő, és pozitívan járul hozzá az ország fejlődéséhez.

A kanadai szövetségi rendőrség 2010-ben fogta el a Dömötör-Kolompár banda tagjait, aki valamennyien rokoni kapcsolatban állnak egymással. Azért buktak le, mert az egyik áldozatuk, akinek sikerült megszöknie a fogságból, feljelentést tett ellenük.

A bűnszervezet vezetőjét, idősebb Dömötör Ferencet 2012 májusában 9 évi szabadságvesztésre ítélték. Goran Vragovic, a kanadai határőrizet regionális igazgatója a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a csoport 20 tagját 2012 májusa és 2014 májusa között toloncolták ki Kanadából.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.