Kitiltaná a szakképzetlen bevándorlókat a brit szélsőjobb vezetője

A brit euroszkeptikus Függetlenségi Párt (UKIP) elnöke, Nigel Farage öt évre kitiltaná a szakképzetlen bevándorlókat a szigetországból és egy új bevándorlási ellenőrző szervet hozna létre.

Az UKIP elnöke londoni beszédében leszögezte, pártjuk felajánlást tesz ezzel a brit választók felé a közelgő parlamenti választások előtt, mert a többi párt nem megbízható a témában.

Farage reményei szerint a kérdést sikerül napirenden tartani a kampányban, mivel David Cameron brit miniszterelnököt többször kritizálták azért, amiért nem szorította vissza a bevándorlók számát a szigetországban.

Guardian megemlíti, hogy a UKIP korábban ötéves moratóriumot rendelt volna el , de később ezt az ausztrál rendszer szerint újragondolták. Ausztráliában a szakképzettség alapján ítélik meg, kiket engednek a kontinensen dolgozni. Farage valami hasonlót szeretne elérni Nagy-Britanniában. A pártelnök csak magasan szakképzett munkásoknak adna vízumot, de azt is legfeljebb öt évre, a szakképzetlenek vízumára pedig moratóriumot rendelne el.

Az UKIP vezetője azt mondta: a jelenlegi rendszer nem igazságos, nem etikus és nem fenntartható, mert előnyben részesíti az EU-ból érkező bevándorlókat az Európán kívülről érkezőkkel szemben.

Egy, a múlt héten közzétett közvélemény-kutatás szerint a brit lakosság sokkal kompetensebbnek érzi az euroszkeptikusokat a bevándorlás témájában, mint a többi parlamenti pártot, de 44 százaléknyian úgy gondolják, hogy a UKIP rasszista.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.