Megcáfolták az elrabolt francia család kiszabadulását

Korábbi hírek szerint sikerült kiszabadítani azt a francia családot, akiket még a hét elején raboltak el Kamerunban. Franciaország azonban cáfolta az értesüléseket.

Az ismeretlen fegyveresek kedden rabolták el a hét francia turistát – köztük négy gyereket - Kamerun északi részén, a nigériai határ közelében. A motorral érkező férfiak Dadanga településen rabolták el a francia család tagjait, akik kedd reggel a Waza természetvédelmi parkból voltak visszatérőben, miután az éjszakát a parkban töltötték.

Elrablásuk után Nigériába hurcolták őket, és csütörtöki médiahírek szerint Észak-Nigériában meg is találták őket. A francia BFMTV egy kameruni katonai forrást idézett, aki elmondta, hogy a turisták a nigériai hatóságok felügyelete alatt, biztonságban vannak. A kameruni tájékoztatási miniszter szerint azonban az egész csak pletyka, és fogalmuk sincsen, hogy ki terjesztette el. Közben a nigériai hadsereg szóvivője is közölte, hogy a tudósítás nem volt igaz.

A francia védelmi miniszter még a parlamentben is bejelentette a jó hírt, pár perccel később azonban visszavonta, mivel hivatalosan nem erősítették a média értesüléseit. A turisták kiszabadulását később a francia külügyminiszter is megcáfolta.

Franciaország az eset után azonnal felszólította a francia állampolgárokat, hogy hagyják el a területet, Francois Hollande francia elnök pedig arról is beszélt, hogy talán a Boko Haram iszlamista szervezet rabolhatta el a turistákat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.