Kisorsolják a melegházasságokat

Kisorsolják New Yorkban, hogy ki házasodhat e hét vasárnapján, amikor az egynemű párok először kelhetnek majd egybe. Egyetlen napon még sosem volt ennyi házasságkötés.

Összesen 746 párt választanak ki a sorsoláson, amelyen egyébként ellentétes nemű párok is részt vehetnek – írja a BBC. Jelentkezni kedd és csütörtök között lehet, az eredményt pénteken teszik közzé.

Az azonos neműek házasságát eddig az USA hat államában, illetve a fővárosban, Washington DC-ben engedélyezték. A július 24-én életbe lépő jogszabállyal New York lesz a legnagyobb állam, ahol ezt lehetővé válik.

„Történelmet írunk vasárnap, és a nemzet figyelme ismét New York városa felé fordul” – közölte Michael Bloomberg polgármester. Szerinte a sorsolással elkerülhető, hogy a nagy napon sokan feleslegesen álljanak sorban a városházán, ahol csak bizonyos számú házasságkötést tudnak lebonyolítani.

Július 5. óta már 2661 pár jelentette be a házassági igényét, ezek közül 1728 egynemű. Ötvennégy százalékuk úgy tervezte, hogy július 24-én, az új törvény hatályba lépésének napján köt házasságot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.