Kiskapu az állami luxusautóknak

Gyorsan megtalálták az orosz állami hivatalok annak a módját, hogy miként kerülhetnek ki egy, a szolgálati autók beszerzésére vonatkozó, friss korlátozást.

Egy júliusban életbe léptetett kormányrendelet értelmében a közintézmények csak hazai gyártmányú kocsikat vásárolhatnak, ám – mint a Moszkovszkij Komszomolec napilap portáljának híréből kiderül – ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy vezetőiknek a Mercedesekből és Lexusokból Volgákba és Ladákba kell átülniük.

A közbeszerzések internetes honlapján olyan pályázatok jelentek meg, amelyek szerint bérbe vennének autókat a csinovnyikoknak – sofőrrel együtt. A kiírásban márkát ugyan nem lehet megjelölni, de a követelményekből és az árból sejthető, hogy luxus kategóriájú járművekről van szó – írja a lap. Beszámolója szerint a moszkvai önkormányzat befektetés-igazgatási részlege az elsők között találta meg ezt a kiskaput. Tenderük szerint évi csaknem 31 millió rubelért (több mint 180 millió forintért) bérelnének 12 kocsit. Méghozzá kétévesnél nem régebbi, fekete járműveket, amelyek masszázsfunkcióval is ellátott üléseit bézs színű bőrkárpit borítja.

Magasak a sofőrökkel szemben támasztott követelmények is. Egyebek között tudniuk kell konvojban, rendőri kísérettel vezetni, nem lehet fertőző betegségük, rendezett külsőt, öltöny és nyakkendő viselését várják el tőlük, no meg azt, hogy ne legyen káros szenvedélyük és tudják tartani a nyelvüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.