Kisbuszba csapódott a repülő

A teherszállító gép a ghánai főváros repülőterénél egy kisbuszba csapódott, a buszon lévő tíz utas azonnal szörnyethalt.

Reptéri illetékesek szerint az Allied Air nigériai légitársaság Boeing 727-es típusú, Lagosból érkező gépe a Kotoka nemzetközi repülőtérre szállt le, a manőver közben azonban túlfutott a kifutópályán, átszakította a reptér kerítését, majd a légikikötő közelében lévő El Wak stadionnál egy főúton közlekedő, utasokkal teli kisbuszba csapódott.

A ghánai tűzoltóság szóvivője szerint a gép becsapódása következtében a busz összes utasa szörnyethalt, de a gép személyzetének nem esett baja. Négy tagját kórházba szállították. A helyi tévé tudósítása szerint a repülőgép keresztbe fordulva állt meg az úton, orr-része és szárnyai erősen megrongálódtak, míg farokrész leszakadt a gép törzséről. A hajózó személyzet tagjai a baleset után kiugrottak a gépből.

A helyszínre mentőkocsik érkeztek, s a körzetet a ghánai rendőrség lezárta, a reptérről induló gépek menetrendjét azonban nem zavarja meg a baleset.

A CNN hírtelevízió szerint a baleset idején Accrában zuhogott az eső. A ghánai légügyi hatóságok azt gyanítják, hogy a baleset a fékrendszer meghibásodása miatt történhetett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.