Kirúgták a szexőrült bírókat

Három bírót kirúgtak, egy pedig lemondott Nagy-Britanniában, mert vizsgálatok bizonyították, hogy pornót néztek az irodai számítógépükön. A fegyelmi vizsgálat szerint a bírók nem rendeltetésszerűen használták számítógépeiket.

Guardian azt írja, az elbocsátottak között egy kerületi, egy helyettes-kerületi és egy bevándorlással foglalkozó bíró van. Mindhárman irodai gépükön néztek szexfilmeket. A negyedik bíróról is bebizonyosodott, hogy hasonló felvételeket nézett számítógépén, de még az ellene indított fegyelmi eljárás előtt benyújtotta lemondását.

A vizsgálat megállapította, hogy a brit bírák csak saját célra használták a felvételeket, nem osztották meg azokat semmilyen módon. Az igazságügyi hatóság nem közölte, hogy milyen körülmények között derült fény a bírók munkahelyi szórakozására, de valószínűsíthető, hogy egy belső ellenőrzés során bukkantak fel a felnőtt tartalmak. 

A pornográfia nézése egyébként nem bűn, de az igazságügyi vizsgálati szerv szerint azzal, hogy a bírák ezt munkahelyükön tették, aláásták az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.