Kirúgás helyett elsiratták a korrupt képviselőt

Adrian Severin román szociáldemokrata EP-képviselő, volt külügyminiszter előre menekült, és kilépett pártjából, mielőtt kizárhatták volna. Pártja bukaresti szervezetének vezetője nem tudott uralkodni érzelmein.

Kirúgás helyett elsiratták a korrupt képviselőt Kilépett a román Szociáldemokrata Pártból (PSD) Adrian Severin európai parlamenti képviselő, aki brit újságírók szerint pénzért vállalta európai törvények módosítását. Több mint egy héttel a lobbibotrány kitörése után Severin továbbra sem hajlandó lemondani EP-képviselői mandátumáról, sőt a párttagságától is csak nagy nehezen vált meg.

A PSD vezetősége már korábban megvált volna a korrupció gyanújába keveredett képviselőtől, de az alapszabály szerint a kérdésről az a helyi szervezet dönt – jelen esetben a bukaresti -, amelyhez az illető tartozik. A bukaresti szervezet csak az országos vezetőség többszöri unszolására ült össze, hogy megvitassa Severin helyzetét, és kirúgja a képviselőt. Azonban Severin hamarabb lépett, és benyújtotta lemondását, amit a bukaresti területi elnök sírva-ríva fogadott. Marian Vanghelie - még mindig a könnyeivel küszködve - biztosította a volt román külügyminisztert, hogy az elválás pusztán „formális és ideiglenes”.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.