Kiraboltak egy Samsung-gyárat Brazíliában

Ismeretlen tettesek kirabolták a Samsung elektronikai vállalat egyik gyárát Brazíliában, az elkövetők a rablás idejére dolgozókat ejtettek túszul, majd több teherautónyi áruval távoztak. Az anyagi kár eléri a 36 millió dollárt, azaz 8,2 milliárd forintot.

Az erősen felfegyverzett támadók helyi idő szerint vasárnap éjfél körül közelítették meg a Sao Paulo állambeli Campinas városában lévő létesítményt, elfogták a gyár nyolc dolgozóját, elvették a belépőkártyájukat, kettejüket pedig túszként magukkal vitték az épületbe. A többi hat alkalmazottat egy távolabbi helyen szabadon engedték, de előbb elvették a mobiltelefonjukat, hogy ne tudják értesíteni a hatóságokat.

A túlerőben lévő rablók hamar felülkerekedtek a biztonsági őrökön, és több mint három órát töltöttek a gyárban, ahonnan okostelefonokat, táblagépeket és laptopokat szállítottak el teherautókkal.

"Legyőzték a biztonsági őröket, elvették tőlük a fegyvereiket és a náluk lévő lőszert, majd megparancsolták nekik, hogy folytassák a munkájukat, mintha mi sem történt volna" - mondta Vitor Cháves rendőr főhadnagy a Globo brazil tévécsatornának adott interjújában.

A rablásban a rendőrség szerint mintegy húsz ember vett részt, az elkövetők több mint 40 ezer terméket vittek el hét teherautóval. A Samsung egyelőre próbálja felmérni az anyagi kár pontos értékét. A nyomozók a biztonsági kamerák felvételeit ellenőrzik, hátha sikerül azonosítani a rablók valamelyikét.

A dél-koreai vállalat közleményben tudatta, hogy egyik dolgozója sem sebesült meg, és mindenben együttműködnek a rendőrséggel - írja a hirado.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.