Kínos külföldi szervezetek támogatásával büszkélkedik a magyar kormány

„Válogatott” külföldi szervezetek álltak ki a magyar kormány mellett: abortuszellenesek és melegátnevelők is vannak a spanyol Profesionales Por la Ética magyar alaptörvényt támogató nyilatkozatának aláírói között, írja a 444.hu.

Pár nappal ezelőtt az Amnesty International (AI) és a Human Rights Watch (HRW) közös levélben kérte az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének tagjait, hogy a keddi vitában támogassák a monitoring bizottság ajánlását, és indítsák meg a Magyarországgal szembeni vizsgálatot a negyedik alkotmánymódosítás kifogásolt passzusai miatt. A tegnapi szavazás eredményeképpen végül nem indítanak eljárást, de valószínűleg ez nem a magyar kormány széles körű támogatottságának köszönhető, amivel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke már hétfőn büszkélkedett.

A spanyol Profesionales Por la Ética szervezet alkotmánymódosítást támogató kezdeményezését ugyanis több kínos tevékenységet folytató, illetve jelentéktelen szervezet írta alá. Az 50 országból 66 nemzetközi aláírót felsoroló dokumentum határozottan kiáll a magyar alaptörvényben megfogalmazott értékek, kimondottan a család és a férfi-nő házasság intézménye mellett.

A 444.hu válogatta ki azokat a szervezeteket az aláírók listájából, akik között nemcsak az európai alkotmányos értékeket minden bizonnyal jól ismerő kolumbiai és chilei szervezetek vannak, hanem például melegátnevelők és összeesküvés-hívők is. De támogatja a magyar kormányt a bolgár magántanulók szervezete és az ír katolikus lovagszövetség is.

Az amerikai Population Research Institute például a túlnépesedés mítosza ellen küzd, a szintén amerikai Family Watch International pedig a család védelmét tűzte ki célul az ENSZ támadásaival szemben, és tagja egy melegek átneveléséért harcoló szervezetnek. A francia European Centre for Law and Justice az európai ága egy amerikai szervezetnek, amelynek alapítója szerint a 2001. szeptember 11-ei merényleteket a „pogányok, az abortuszhívők, a feministák, a leszbikusok, a melegek és az amerikai civil jogvédők okozták”. A kormányt támogatók között van még az ausztrál Endeavour Forum, amely úgy véli, hogy a feminizmus az evolúció zsákutcája, a feministák a férfiak hátrányos megkülönböztetéséért küzdenek, és csak az azonos neműek házasságát tartják jó dolognak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.