Kim Dzsong Un szereti a focit

Semmit sem sajnál a fiatal labdarúgók felkészítésére az észak-koreai vezető, hiszen ők fogják majd „megoltalmazni az ország presztízsét a nemzetközi versenyeken”.

Semmit sem sajnál a fiatal labdarúgók felkészítésére az észak-koreai vezető, hiszen ők fogják majd „megoltalmazni az ország presztízsét a nemzetközi versenyeken”. Kim Dzsong Un ezt akkor mondta, amikor Phenjanban meglátogatott egy katonák által épített, a gyermek- és ifjúsági foci fejlesztését szolgáló új sportközpontot.

„A labdarúgóknak kell annak a mozgalomnak az élére állniuk, amely sporthatalommá teszi a KNDK-t” – hangoztatta még korábban a politikus, aki elengedhetetlennek nevezte „a sportolók nevelési és edzésmódszereinek folyamatos korszerűsítését”. A KNDK-ban a futball a legnépszerűbb sportág – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség. Minden járásban működnek erre szakosodott sportiskolák, fociznak a minisztériumokban, a különböző intézményekben, az ipari vállalatoknál és a termelőszövetkezetekben is. (ITAR-TASZSZ)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.