Kim Dzsongun nem pisil csak úgy akárhova

Lehullott a lepel az észak-koreai vezető vécézési szokásairól. Kim Dzsongun nem végzi akárhol a dolgát, mobilvécéje az ország minden pontjára követi.
Az észak-koreai vezető gyakran tesz látogatást gyárakban, katonai bázisokon, de az utazásain nem csak a fegyveres védelem követi. Egy Kim testőreihez közeli forrás szerint Kimnek nemcsak a magánvonatain van saját mellékhelyisége, hanem az autókonvojaiban is haladnak olyan speciális járművek, ahol a vezető a dolgát végezheti, ha a természet hívja.
Fotó: KCNA / Reuters

Egy meg nem nevezett forrás szerint Kim biztonsági okokból nem használhatja a nyilvános mosdókat, miközben az országot járja, ezért kellett neki létrehozni egy külön járművet, amely mosdóként is szolgál.

Guardian forrásai szerint bárki halállal lakolhat, aki Kim Dzsongun magánvécéjét használni meri, így ez a sors fenyegetné még Hvang Pjongszót, a hadsereg politikai irodájának a nagy hatalmú vezetőjét is, ha A mobil mellékhelyiségek üzemeltetését a Kim család testőrsége végzi. A pótlólagos biztonsági protokoll szerint, ha az észak-koreai vezetőre éppen az autópályán jön rá a szükség, a Mercedesében található, erre a célra elhelyezett biliben is elvégezheti a dolgát.

Észak-Koreában akkora méreteket öltött a személyi kultusz, hogy korábban az a hír járta, a Kim-dinasztia vezetői olyan mágikus erővel vannak megáldva, amelynek következtében vécére járniuk sem kell.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.