Kim Dzsong Un köszvénye miatt bujkálhat

Észak-Korea vezetője utoljára szeptember 3-án jelent meg a nyilvánosság előtt egy koncerten, és nem vett részt a Legfelső Népi Gyűlésen sem, ahonnan eddig még sosem maradt távol. A dél-koreai hírügynökség szerint a 31 éves koreai diktátornak köszvénye van és egyéb betegségekben is szenvedhet.
Észak-koreai médiumok pénteken elismerték, hogy Kim Dzsong Un nem érzi magát jól fizikailag, arról azonban nem adtak információt, hogy milyen betegségben szenved a diktátor.

A The Guardian arról számol be, hogy Kim Dzsong Unnak köszvénye van, ezért is bicegett egy nemrég Észak-Korea által bemutatott felvételen is. A brit lap megjegyzi, hogy Kim Dzsong Un apjától és nagyapjától örökölhette a betegséget.

A dél-koreai hírügynökség szerint a diktátor valószínűleg más egészségügyi problémákban is szenved, például magas a vérnyomása és cukros is. Tudvalévő ugyanis, hogy az észak-koreai vezető nem veti meg az alkoholt és a finom ételeket sem.

A héten tartották a Legfelső Népi Gyűlést, amely az észak-koreai parlamentnek felel meg. Az évente egyszer vagy kétszer összehívott gyűlésen Kim Dzsong Un eddig mindig részt vett. Most fordult elő először, hogy a diktátor nem volt jelen az ülésen. A nemzetközi sajtó ekkor kezdett találgatásokba, és elterjedt, hogy a vezetőnek valószínűleg komolyabb baja lehet, ezért nem áll a nyilvánosság elé.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.