Kilopták a halottak aranyfogait

A krematóriumi munkások Dél-Koreában hatalmas vagyont gyűjtöttek a hamuból kiszedegetett fogakkal. A rendőrség azonban most letartóztatásokba kezdett a vidéki és fővárosi hamvasztókban.

Hat dél-koreai munkást tartóztattak le egy krematóriumban, miután kiderült, hogy az elhunytak hamvai közül kiszedegették azok aranyfogait, majd elrejtették őket.

A munkások egyike 20 millió vont, vagyis 4 millió 120 ezer forintot gyűjtött össze a módszerrel. A fogakat egy szöuli krematóriumban szedték össze, jelentette a városi rendőrség, de négy vidéki krematóriumban is letartóztatások voltak, miután rájöttek: további öt dolgozó gazdagodott meg ily módon.

A lopásokat a munkások tavaly nyáron kezdték el, vagyis több mint egy éve gazdagították bankszámláikat a fogak árával, melyeket ékszerészeknek és fogorvosoknak adtak el. – Nincs pontos törvényi szabályozás arra, hogyan kell kezelni a testek elégetése után a krematóriumban talált dolgokat. De ez a mód egyszerűen nem törvényes – nyilatkozta a rendőrség szóvivője.

Dél-Koreában egyre többen vannak, akik haláluk után hamvasztást kérnek, hivatalos statisztikák szerint a 2010-ben elhunytak 67,5 százaléka választotta a hamvasztást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.