Kilencvenévesen mondta ki a boldogító igent a leszbikus pár

Hét évtizedet vártak. A titok a sok szeretet és a nem kevesebb munka.
Az „ifjú" pár egy davenporti templomban koronázta meg kapcsolatot, amely hetvenkét évvel ezelőtt kezdődött. Mint mondták, a több mint hét évtizedes kapcsolat titka a sok szeretet és a nem kevesebb munka.

A most 91 éves Vivian Boyack és 90 éves Alice „Nonie" Dubes az iowai Yalesban találkoztak a negyvenes években, majd nem sokkal később összeköltöztek és Devenportban telepedtek le, ahol Boyack tanárként, Dubes pedig pénzügyesként dolgozott.

Iowában 2009-ben engedélyezték a melegházasságot, és bár az idős pár nem nyilatkozott a várakozás okáról, de Quad Timesnak elmondták, soha nem késő új fejezetet nyitni az ember életében. Az állításuk szerint boldog, tartalmas életet éltek, és nagy szenvedélyüknek, az utazásnak is hódoltak. Ötven amerikai államban fordultak meg, ellátogattak Kanada minden tartományába, sőt, Angliában is jártak kétszer.

A ceremónián részt vett jó barátjuk, a 73 éves Jerry Yeast is, aki kamaszkoruk óta ismeri az idős hölgyeket. „Emberemlékezet óta ismerem őket, és én mondom, hogy igen különleges emberek" – mondta a férfi. „Ez egy olyan ünnep, amelynek már nagyon rég meg kellett volna történnie" – mondta az egybegyűlteknek Linda Hunsaker lelkész a nem mindennapi esküvőn.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.