Kijárási tilalom és karantén az ebola miatt

Az egész országra kiterjedő éjszakai kijárási tilalmat rendelt el a libériai kormány az Ebola-járvány megfékezése érdekében. A libériai rádió kedd esti híradása szerint a kijárási tilalom helyi idő szerint este kilenc órától reggel hatig lesz érvényben.

Libériában augusztus 6-án kilencvennapos szükségállapotot vezettek be a járvány rohamos terjedése miatt, megszigorítottak a határátkelők ellenőrzését, utazási korlátozásokat vezettek be, megtiltották a városok közötti ingázást - írja az MTI-re hivatkozva a Hírado.

Nagyjából ugyanabban az időben Sierra Leonéban, Nigériában és Guineában is szükségintézkedéseket foganatosítottak a halálos kór terjedése miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a régióban elérte az 1229-et a feltehetően Ebola-vírus által okozott elhalálozások száma. A vizsgálatok 760 esetben egyértelműen megerősítették a fertőzés tényét, a többiben nagy valószínűséggel okozta az Ebola-vírus a betegek halálát; 2240 megbetegedést regisztráltak. A WHO szerint a megbetegedések tényleges száma ennél is magasabb, mert - főként a városoktól távol eső területeken - nem minden eset jut az egészségügyi hatóságok tudomására

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.