Kihirdette az év emberét a Time magazin

Az ebola ellen küzdő orvosokat, nővéreket és más egészségügyi szakembereket választotta az év emberének a Time magazin.
„A világ másik felén azért alhatnak nyugodtan esténként, mert férfiak és nők egy csoportja hajlandó küzdeni" – indokolta a Time magazin főszerkesztője a lap honlapján, hogy miért a Nyugat-Afrikában pusztító gyilkos kór ellen küzdő egészségügyi dolgozókat választották az év embereinek 2014-ben.
Fotó: Time.com

A tavaly decemberben kezdődött eddigi legnagyobb ebola-járványban több mint 6 ezer ember vesztette életét – köztük 349 egészségügyi dolgozó –, főként Sierra Leonében, Guineában és Libériában.

Az ebola elleni küzdelemben oroszlánrészt vállaló Orvosok Határok Nélkül (MSF) képviselője örömét fejezte ki a hír kapcsán. „Örülünk az elismerésnek, de akkor leszünk igazán boldogok, amikor az utolsó ebola-központot is bezárják, és a válságot magunk mögött tudhatjuk" – idézi a BBC Henry Gray szavait.

A Fehér Ház szintén támogatásáról biztosította a magazint. Josh Earnest szóvivő elmondta, hogy nem is lehetnének büszkébbek a bátor nőknél és férfiaknál, akik az érintett országokban küzdöttek a kór ellen.

A járvány továbbra is szedi áldozatait Nyugat-Afrikában, de nem olyan ütemben, mint eddig. Az Egészségügyi Világszervezet ugyanakkor tegnap óva intette az optimista hangokat. Margaret Chan igazgató szerint a világra leselkedő veszély egészen addig jelen van, amíg terjed a járvány.

Nem tudni, hogy a Time magazin „versenye" mennyire volt szoros, de a befutók között megtalálható Vlagyimir Putyin orosz elnök, és a fergusoni tüntetők is, akik azután vonultak utcára, hogy egy fehér járőr megölt egy fegyvertelen fekete tinédzsert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.