Kiengedték a kórházból Walesát

Kiengedték a kórházból szerdán a Nobel-békedíjas Lech Walesa volt lengyel államfőt, a Szolidaritás szakszervezet alapítóját és első elnökét. Walesa három hete magas lázzal és gyomorpanaszokkal került a gdanski egyetemi klinikai központba.

Kiengedték a kórházból szerdán a Nobel-békedíjas Lech Walesa volt lengyel államfőt, a Szolidaritás szakszervezet alapítóját és első elnökét. Walesa három hete magas lázzal és gyomorpanaszokkal került a gdanski egyetemi klinikai központba. A vizsgálatok megállapították, hogy a volt államfőnek féloldali tüdőgyulladása van.

A kórházból kilépve a volt lengyel elnök nem akart hosszasabban beszélgetni a rá várakozó újságírókkal. Annyit mondott csak, hogy még lábadoznia kell, és munkájához várhatóan egy hónap múlva tér csak vissza. A szemmel láthatólag kissé meggyengült és lefogyott Walesát a kormányőrség két tagja kísérte.

A 67 éves volt államfő többször is volt már kórházban szívproblémák miatt. Magas vérnyomásban, szívkoszorúér-betegségben és 2-es típusú cukorbetegségben is szenved. Három évvel ezelőtt egy houstoni (Egyesült Államok) klinikán bypass-műtétet hajtottak végre rajta, és szívritmus-szabályozót is kapott. Akkor orvosai úgy nyilatkoztak, hogy a műtétnek köszönhetően nem lesz szüksége szívátültetésre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.