Kiengedték a kórházból Václav Havelt

Hazatérhetett Václav Havel volt cseh államfő, akit két hete magas lázzal és súlyos légzési zavarokkal szállítottak a prága-motolei kórházba.

Csütörtök délben hazatérhetett Václav Havel, akit két hete magas lázzal és súlyos légzési zavarokkal szállítottak a prága-motolei kórházba, ahol kisebb műtétet hajtottak végre rajta.

A volt cseh államfő rövid sajtótájékoztatóján meghatott szavakkal mondott köszönetet kezelőorvosainak, az  egész személyzetnek, továbbá a feleségének és őrzőangyalának a gondoskodásért. Kiemelte, hogy a lábadozásában különleges morális erőt jelentett a polgárok aggódása és biztatása, amely több ezer táviratból és elektronikus üzenetekből sugárzott ki. Boris Stastny professzor az egyik kezelőorvosa  közölte, hogy a további gyógykezelését már odahaza folytathatják.

Havelen eddig már több életmentő műtétet hajtottak végre. 1996-ban eltávolították jobb tüdejének a felét, amelyen előzőleg rákos daganatot találtak. Két évvel később Innsbruckban a kilyukadt vastagbelét operálták. Azóta többször került kórházba súlyos szívritmuszavarral, illetve tüdőgyulladással. - Most is a halál kapujába kerültem, de az égiek úgy döntöttek, hogy még nem szólítanak el – közölte hazaindulása előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.