Kiengedték a kórházból a szlovák házelnököt is

Hétfőn hazaengedték Andrej Danko szlovák házelnököt a pozsonyi országos onkológiai intézetből, ahol egy héttel ezelőtt daganatot távolítottak el a hasfaláról. A műtét sikeres volt, azóta sem léptek fel semmilyen szövődmények.

Danko a Markíza kereskedelmi tévének telefonon számolt be arról, hogy a szövettani vizsgálatok eredményei megnyugtatóak, nincs szükség sugárterápiára, még speciális gyógyszeres kezelésre sem. Elárulta azt is, hogy a kórházból nem haza, hanem először a parlamentbe ment, ahol mintegy negyed órán át tartózkodott, tovább nem maradt, mert a műtét után még gyengélkedik. Bízik abban, hogy két hét múlva visszatér és fokozatosan elláthatja majd a házelnöki teendőket, amelyek a következő hónapban sokasodnak, mert Szlovákia július 1-jétől fél évig veszi át az Európai Unió Tanácsának elnökségi tisztét.

Andrej Danko két héttel ezelőtt fordult panaszaival a kezelőorvosához, aki a hasfalon találtakról nem tudta pontosan megállapítani, milyen betegséggel áll szemben, ezért tüzetes kivizsgálásra a pozsonyi országos onkológiai intézetbe utalta be. Ott a gyors orvosi beavatkozás mellett döntöttek.

Vasárnap ugyancsak elhagyhatta a kórházat Robert Fico szlovák kormányfő is, akin tíz nappal ezelőtt sikeres bypass-műtétet hajtottak végre. Rövidesen gyógyfürdőben folytatódik a gyógykezelése. Szakértők szerint az ő felépülése mintegy hét hetet vesz igénybe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.