Kiderülhet, ki ölte meg bin Ladent

A Fox News amerikai hírtelevízió egy dokumentumfilmben fedné fel annak a katonának a nevét, aki Pakisztánban végzett az al-Kaida vezetőjével.
A tévétársaság szerdán jelentette be, hogy november 11-én és 12-én este mutatja be Az ember, aki megölte Oszama bin Ladent (The Man Who Killed Osama Bin Laden) című dokumentumfilmjét. A Híradó azt írja, a kétrészes filmben először közölnek interjút azzal a tengerészgyalogossal, aki azt állítja, ő lőtte le a terroristavezért.

A Fox News közleménye szerint a Seal-osztag Lövész néven ismertté vált tagja első ízben fedi fel a kilétét, és elmondja, hogyan képezték ki, illetve beszámol a Neptun Lándzsája fedőnevű akcióról, amelynek Oszama bin Laden megölése volt a célja.

A tengerészgyalogos arról is beszél majd, hogyan halt meg a világ első számú terroristája, és elmond korábban nem ismert részleteket az akcióról.

Oszama bin Ladent 2011. május 2-án ölték meg a Seal-kommandósok az Iszlámábádtól száz kilométerre lévő Abbotábád városban, ahol az al-Kaida-vezér 2005 óta bujkált.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.