Kiborult az MKP egy kettős állampolgárságról szóló durva viccen

Az MKP nyílt levélben bírálta a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása egyik hetilapját, amely egy kettős állampolgársággal kapcsolatos csípős viccet közölt- írja a parameter.sk.

Az MKP alelnöke, Őry Péter levelében megjegyzi, az Obecné noviny nevű lap impresszumában szakmai-módszertani hetilapként van megjelölve, amely a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása alatt jön ki. A lap július 13-án megjelent számában a következő szöveg háborította fel az MKP-t:

"A haldokló öreg apa ágyához hívatja fiát és azt mondja: Fiam, ha most lehetséges a kettős állampolgárság, akkor most intézd el nekem a magyart. A Fiú úgy gondolja, apja már a delíriumhoz közeleg, de mégis megkérdezi: Apám, mire lesz az önnek jó? - Hogy ha meghalok, egy magyarral kevesebb lesz!" - áll a "S úsmevom" című rovatban.

Az MKP levelében felháborodását fejezi ki, egyszersmind közli, hogy egy olyan időszakban, amikor az önkormányzatok és a polgármesterek azon ügyködnek, hogy békésen éljenek egymás mellett a nemzetek, akkor megjelenik egy ilyen szöveg. A koncentrációs táborok áldozataival példálózik, akikkel "hasonló módon viccelődtek a táborőrök: a jó zsidó a halott zsidó".

"A közzétett szöveg felháborító, etikátlan és intoleráns Szlovákia minden magyar nemzetiségű polgára és minden demokratikusan gondolkodó polgára számára" - közli a levélben.

Őry Péter levelében megemlíti Csallóközcsütörtök előző két polgármesterét, akik időközben eltávoztak, valamint a nemrégiben meggyilkolt Basternák Lászlót is. "Jó emberek voltak, akiknek a halála mindannyiunk számára veszteség. Ezért gondolom úgy, hogy a fenti szöveg közzététele a lap szégyene" - címzi levelét a főszerkesztőnek.

Az MKP politikusa egyszersmind bocsánatkérésre, és személyi konzekvenciák levonására szólítja fel a lapot. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.