Ketten meghaltak egy iskolai lövöldözésben Nevadában

Legalább ketten meghaltak, ketten pedig megsebesültek hétfőn Nevada amerikai államban, Sparks városban egy általános iskolai lövöldözésben.

A Washoe megyei hatóságok szerint a támadót ártalmatlanná tették és az iskolában megszűnt a veszélyhelyzet. Az áldozatok kilétét egyelőre nem közölték. Lapértesülések szerint a támadó az iskola egyenruháját viselte. 

Két iskolás fiút válságos állapotban szállítottak a renói kórházba. A környék iskoláit kiürítették, s tanítási szünetet rendeltek el. Az első lövések helyi idő szerint reggel negyed nyolckor, mintegy negyedórával a tanítás kezdete előtt dördültek el.

Brian Sandoval nevadai kormányzó együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Sparks Renótól keletre fekszik, a lakossága mintegy 90 ezer ember. Az tanintézményben, amelyben az incidens történ, mintegy 700 felsőbb osztályos általános iskolai tanulót oktatnak.

Az Egyesült Államokban tavaly szenvedélyes társadalmi vita kezdődött a lőfegyverek tartásának és beszerzésének szigorításáról, miután 2013. december 14-én egy ámokfutó 26 emberrel - köztük 20 kisgyerekkel - végzett a Connecticut állambeli Newtown egyik általános iskolájában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.