Ketten őrizetben a török merényletért

Őrizetbe vették a török hatóságok a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) két tagját, akik a múlt heti terrortámadás előtt 9 órával azt posztolták a Twitter-en, hogy "Ankarában bomba fog robbanni" - jelentette szerdán az Anadolu török állami hírügynökség.

A török országos rendőr-főkapitányság biztonsági szakembereitől szerzett információ szerint a @DrBereday elnevezésű Twitter-fiókot 2012. június 13-án nyitották, és a terrortámadás napján, 2015. október 10-én a felhasználó maga zárta be.

Az egyik őrizetbe vett férfi 44 éves és a délkelet-törökországi, kurdok lakta Diyarbakirban született. A PKK sok támadásában vett részt, korábban már kétszer is volt őrizetben. A másik gyanúsított egy 22 éves suruci férfi.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök szerdán egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Iszlám Állam dzsihadista csoport az ankarai merénylet fő gyanúsítottja, de nem zárta ki kategorikusan a PKK érintettségét sem, amely július végén újrakezdte fegyveres harcát a török biztonsági erők ellen. (A PKK a múlt szombati kettős ankarai robbntásos merényleteket követően mindazonáltal tűzszünetet hirdetett.) Davutoglu figyelmeztetett, hogy Törökország elszántan harcol a kurd fegyveres csoportok ellen, és nem fogja eltűrni ezek fegyverekkel való ellátását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.