Kétszer lett csoportos erőszak áldozata az indiai diáklány

Újabb botrány van kibontakozóban Indiában, miután nyilvánosságra került, hogy egy fiatal diáklányt ugyanazok a férfiak erőszakolták meg a múlt héten, akik három évvel ezelőtt is erőszakoskodtak vele.

„Épp eljöttem az iskolából, amikor megláttam őket. Ugyanaz az öt férfi volt. Nagyon féltem. Betuszkoltak egy autóba. Megpróbáltak megfojtani, és azt mondták, hogy megölik az apámat és a bátyámat" – nyilatkozta egy helyi tv-csatornának a 21 éves dalit (érinthetetlen kasztba tartozó) diáklány, akire múlt héten támadtak rá a férfiak az észak-indiai Rohtak városában.

„Fogalmam sincs, hogy hova vittek. Ugyanaz az öt férfi volt, aki korábban rám támadott" – idézi a BBC a lányt, aki súlyos sérüléseket szenvedett, majd egy bokorba hajították. Egy járókelő vette észre, majd elvitte a közeli kórházba. Bár az eset a múlt héten történt, a rendőrök senkit nem tartóztattak le az ügy kapcsán. A történet ismét óriási felháborodást váltott ki Indiában.

A fiatal diáklányt először 2013-ban támadták meg Bhiwaniban. A család akkor a hatóságokhoz fordult, amit a támadók nem vettek jó néven, s halálosan megfenyegették őket. Mivel óvadék ellenében szabadon engedték a férfiakat, a lány családja jobbnak látta elköltözni. Az öt férfi azonban Rohtakig üldözte őket, és követelte, hogy vonják vissza a feljelentést ellenük. Mivel a lány nem tett eleget a kérésnek, múlt hét szerdán ismét megtámadták.

Rohtakban dühös tüntetések kezdődtek, miután nyilvánosságra került az eset. A tömeg a férfiak azonnali letartóztatását követelte. Indiában azóta kíséri jelentős figyelem a hasonló eseteket, mióta 2012-ben egy diáklány életét vesztette, miután csoportos erőszak áldozata lett egy delhi buszon. Az elmúlt években több olyan törvényt hoztak, amely szigorította a nemi erőszak büntethetőségét, ám így is gyakran tesznek panaszt bántalmazott nők.
 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.