Kétszáz család tűnt el a földcsuszamlásban

Rengeteg embert keresnek a mentőcsapatok Srí Lankán, miután a heves esőzések miatt földcsuszamlás történt a szigetország középső részén. Eddig 16-an vesztették életüket a katasztrófában.

A Vöröskereszt tájékoztatása szerint mintegy kétszáz eltűnt családot keresnek Srí Lanka Kegalle körzetében, miután kedd este sárfolyam söpört végig három településen. A helyi katasztrófavédelem szerint a földcsuszamlás hatvan házat temetett maga alá. A BBC azt írja, körülbelül 150 embert sikerült kimenekíteni. A katasztrófának 16 halálos áldozata van.

A mentőcsapatok nehezen tudják megközelíteni Aranayake városát és környékét, ahol mindent sár borít. Az eltűntek keresésére 300 katonát vezényeltek a térségbe. A köd és az áramkimaradások is nehezítik a mentést.

Forrás: Dinuka Liyanawatte / Reuters

Az elmúlt napokban legkevesebb harmincketten vesztették életüket a szigetországban, ahol a heves esőzések következtében több folyó megáradt. 350 ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Mindeközben a hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy küldjenek tiszta vizet, élelmiszert és gyógyszereket az árvíz sújtotta régiókba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.