Kettős merénylet Dagesztánban

Tizenként ember meghalt, 23 pedig megsebesült a dagesztáni Kizljarban a szerda reggeli robbantásos merényletben, alig két nappal a 39 halálos áldozatot követelő moszkvai metrómerénylet után.

 Az Oroszországhoz tartozó, etnikailag rendkívül vegyes észak-kaukázusi köztársaságban idén ez a tizedik, és egyben a legsúlyosabb merénylet, amelyben - hasonlóan a moszkvai tragédiához - 40 perces különbséggel két robbanás pusztított.

Az első bomba akkor robbant a Csecsenföldhöz közel fekvő dagesztáni városban, amikor közúti ellenőrzésre megállították a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kizljari épületéhez közeledő gépkocsit. A sorőr ekkor hozta működésbe a bombát, két rendőrt és egy járókelőt megölve. A második bombát egy rendőrruhát öltött öngyilkos merénylő robbantotta fel, az előző támadás helyszínén, ahol ekkorra mentők és rendőrök nagy csoportja gyűlt össze. Itt további nyolc fő vesztette életét, köztük az ötvenezres város rendőrkapitánya és további hat rendőr.

A robbanás erejére jellemző, hogy a helyszínen másfél méter mély kráter keletkezett, és a lökés megrongálta a háromszáz méterre álló gimnázium épületét is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.