Két újabb kubai érkezett Madridba

Két újabb szabadult kubai politikai elítélt érkezett csütörtökön Madridba, ahol 11, a héten Spanyolországban menedéket talált társukhoz csatlakoztak.

A kubai kormányzat a múlt héten döntött úgy, hogy szakaszosan szabadon enged 52 politikai elítéltet: a még 2003-ban börtönbe került ellenzékiek szabadulását Raúl Castro kubai elnök, Jaime Ortega bíboros, havannai érsek és Miguel Ángel Moratinos spanyol külügyminiszter múlt szerdai havannai találkozóján jelentették be. A szigetországból távozni kívánó csaknem kéttucat kubait családtagjaival Spanyolország fogadja be.

A két újabb volt fogoly a 40 éves Luis Milán és a 43 éves Mijail Bárzaga összesen 20 családtagjával érkezett menetrendszerinti repülőjáratokon a spanyol fővárosba - közölte a spanyol külügyminisztérium. A szabaduló kubai ellenzékiek hétfős első csoportja kedden, ketten pedig szerdán érkeztek Madridba.

Ahogy a többieket is, a két újabb kubai ellenzékit és családjaikat a repülőtérről egy külvárosi szállodába vitték. Itt spanyol vöröskereszt gondoskodik majd egészségügyi ellátásukról, a menekültek ügyeiért felelős spanyol bizottság pedig abban fog segíteni nekik, hogy lakást találjanak Madridban vagy valamelyik másik spanyol városban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.