Két számjegyû Obama elõnye két héttel az amerikai elnökválasztás elõtt

Két héttel az amerikai elnökválasztás elõtt tíz százalékra nõtt Barack Obamának, a Demokrata Párt elnökjelöltjének az elõnye republikánus párti vetélytársával, John McCainnel szemben - derült ki a The Wall Street Journal és az NBC televízió helyi idõ szerint kedden közölt felmérésébõl.


Obama támogatottsága 52 százalékos, McCain 42 százalékon áll a közvélemény-kutatás eredményei szerint. Két hete ugyanez a  felmérés még hatszázalékos Obama-elõnyt mutatott.


A Pew független közvélemény-kutató intézetnél még nagyobb a  különbség, 52-38 Obama javára. A cég október elején hétszázalékos  Obama-elõnyt mért.


A demokrata párti elnökjelölt támogatottsága szeptember eleje  óta folyamatosan növekszik; közvetlenül a két párt jelölõgyûlése  után még gyakorlatilag azonos volt a jelöltek népszerûsége.


A The Wall Street Journal/NBC felmérése azt is kimutatta, hogy  csökkent Sarah Palin republikánus alelnökjelölt népszerûsége;  jelenleg a szavazók 47 százaléka vélekedik róla negatívan, s csak 38  százalék ezzel ellentétesen. A megkérdezettek 55 százaléka szerint  Palin nem elég felkészült ahhoz, hogy elnök lehessen. Két hete még a válaszadók 50 százaléka vélekedett így.

(MTI/Reuters/AFP)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.