Két rendőrt, egy katonát öltek meg az iszlamisták

Iszlamista fegyveresek megölték az egyiptomi biztonsági erők három tagját a Sínai-félszigeten.

-Feltételezhetően dzsihádista csoporthoz tartozó, felfegyverzett férfiak megtámadtak egy rendőrautót, rálőttek a járműben tartózkodókra, majd elmenekültek –nyilatkozta egy egyiptomi biztonsági forrás. Az El Arish külvárosában történt támadásban két rendőr és egy katona halt meg, az autóban utazó negyedik rendőr megsérült. A lövöldözés után az egyiptomi biztonsági erők kordont vontak a város köré, hogy a fegyveresek ne tűnhessenek el, írja a BBC.

Egyiptom augusztusban már lecsapott a Sínai-félszigeten működő iszlamista fegyveresekre, miután azok megtámadtak több rendőrségi ellenőrzőpontot és megöltek tizenhat katonát a félsziget északi részén fekvő el-Arís városnál, nem messze az izraeli határtól. Az Izrael és Egyiptom közötti 1973-as háborúskodás óta ez volt a legkomolyabb támadás az egyiptomi erők ellen a Sínai-félszigeten.

Az 1979-ben megkötött egyiptomi-izraeli békeszerződés szerint minden katonai akciót egyeztetni kell Izraellel. Az augusztusi támadás után Egyiptom több száz katonát vezényelt a területre, és Izrael abba is beleegyezett, hogy az egyiptomi légierő az iszlamisták búvóhelyeit támadja, később azonban az izraeli vezetést egyre jobban nyugtalanította az egyiptomi katonai jelenlét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.