Két libanoni katonát lőtt le az izraeli hadsereg

Az akcióra az izraeliek alig néhány órával azután kerítettek sort, hogy egy libanoni mesterlövész lelőtt egy izraeli katonát.

Két libanoni katonát lőtt le hajnalban az izraeli hadsereg – jelentette be hétfőn Izraelben Libbi Weisz katonai szóvivő, mindössze órákkal azután, hogy kiderült, egy libanoni mesterlövész megölt egy izraeli katonát a két ország határán. Weisz elmondása szerint az izraeliek az akcióra annak a településnek a közelében kerítettek sort, ahol vasárnap éjjel egy libanoni mesterlövész tíz lövést adott le a 31 éves izraeli katona kocsijára, ő pedig belehalt a sérüléseibe. A két libanoni katona állapotáról Weisz nem tudott felvilágosítást adni, a libanoniak pedig az AP hírügynökség szerint nem veszik fel a telefont. Az ENSZ helyszíni békefenntartó missziója nem tud arról, hogy az izraeliek támadtak volna.

Bár az elmúlt egy év alatt hat izraeli katona sérült meg a különféle detonációkban, ilyen véres incidens 2010 óta nem volt a két ország között. Hogy Izrael oda fog vágni, már Peter Lerner tiltakozásából sejteni lehetett. Az alezredes jelezte, Izraelt felháborítja a katonáját ért halálos támadás, és fenntartja a jogot az önvédelemre azokkal szemben, akik merényletekre készülnek ellene. A határon növelték a biztonsági készültséget.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.