Két halott egy dagesztáni merényletben

Gépkocsit robbantottak fel hétfőn egy dagesztáni rendőrőrsnél, ahol ketten meghaltak. Sok sérültet szállítottak kórházba.

Az orosz szövetségi nyomozóhivatal helyi képviselője arról tájékoztatott, hogy a Tabaszaranszkij járás székhelyén, Hucsnyiban történt merénylet halálos áldozatai rendőrök. A Rosszija 24 állami hírtelevízióban nyilatkozó belügyi szóvivő adatai szerint 12 személy sérült meg, egyikük állapota súlyos. Az első jelentések több mint 20 sebesültről szóltak, akik között a feltételezések szerint gyerekek is voltak. Az adatok nem véglegesek.

A dagesztáni belügyminisztérium sajtószolgálatánál elmondták, hogy még ellenőrzik az információt, miszerint öngyilkos merénylő robbantotta fel a járművet a köztársaság déli részén fekvő településen. A terrorcselekmény elkövetője a gépkocsival épp a reggeli sorakozó időpontjában érkezett a rendőrőrshöz. Nem hajtott be annak területére, az ott lévő épület mellett hozta működésbe a robbanószerkezetet.

Az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságban legutóbb januárban történt nagy visszhangot kiváltó merénylet. Egy ismeretlen lelőtte    Magomed Magomedovot, a dagesztáni legfelső bíróság egyik bíráját. Tavaly december végén a gazdasági bűncselekmények ellen fellépő belügyi igazgatóság ezredesét ölték meg lakásában.

Vlagyimir Putyin két hete az orosz nemzetbiztonsági tanács ülésén a korrupció és a bűnözés miatt ostorozta az észak-kaukázusi régió felelős vezetőit. Az orosz államfő szerint túl lassan javul a helyzet a régióban, a terrorizmust és a korrupciót továbbra sem sikerült megszüntetni. Putyin a hatóságok első számú feladatának a biztonság megerősítését tűzte ki.

Szocsiban, a Kaukázus déli lábánál, a Fekete-tenger partján lévő orosz üdülővárosban jövő február 7. és 23. között téli olimpiai játékokat rendeznek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.