Két új gyanúsítottja van a párizsi merényleteknek

Két újabb gyanúsítottat keres a belga és a francia rendőrség a november 13-i párizsi merényletekkel összefüggésben, mindkét férfi járt korábban a magyar-osztrák határnál Salah Abdeslam, a terrorcselekmények egyik feltételezett elkövetője társaságában - jelentette be a belga szövetségi ügyészség csütörtökön.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint Abdeslam kétszer is járt szeptemberben Magyarországon. Kilencedikén ellenőrizték őt az osztrák-magyar határnál két olyan ember társaságában, akik hamis személyazonosító okmányt mutattak fel - írta a BBC.

Az egyikőjük a hamis iratok segítségével állítólag pénzt is utalt a november 13-i párizsi merényletsorozat értelmi szerzőjének, Abdelhamid Abaaoud unokatestvérének.

A belga szövetségi ügyészség szemtanúk segítségét kéri az ügyben.

Pénteken, három héttel a 130 életet követelő merényletek után újra kinyitott az egyik kávézó, ahol a dzsihádisták vérengzést rendeztek.  A La Bonne Biere előtt még mindig gyertyák és virágok hevernek, azonban a bár előtt ismét helyet kaptak az asztalok és székek, melyeken délelőtt már a vendégek kortyolhatták kávéikat. 

A menütáblán egy üzenet fogadja az érkezőket, amelyben a bár dolgozói megemlékeznek az áldozatokról és hozzátartozóikról, köszönetet mondanak a támadás estéjén a helyszínre elsőként érkezett tűzoltóknak és névteleneknek, akik segítették a sebesülteket.

Paule Zlotnik, egy szomszédos üzlet tulajdonosa üdvözölte a nyitást. "Ideje volt, ahogy annak is, hogy folytassuk az életünket, hogy a mindennapjaink épp olyanok legyenek, mint amilyenek előtte voltak" - idézi a BBC

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.