Két olasz túsz meghalt a líbiai mentőakcióban

Egy fegyveres csoport tavaly július óta tartott fogva négy olasz műszaki szakembert. A mostani akcióban ketten meghaltak, másik két társukat sikeresen kiszabadították.
A líbiai hatóságok bejelentése szerint Salvatore Failla és Fausto Piano pénteken életét veszítette az őket fogva tartott fegyveresek és a hatósági erők közötti harcban Sabratha városának térségében. Az olasz külügyminisztérium bejelentése szerint Gino Pollicardo és Filippo Calcagno "helyi rendőrségi erők" kezében vannak.

Az életben maradt olasz férfiak fényképét egy líbiai közösségi oldal is közölte. A fotón egy olasz nyelvű táblát tartanak a kezükben, amelyen segítséget kérnek, hogy minél előbb visszatérhessenek Olaszországba.

A négy műszaki szakember a Bonatti olasz ipari cégnek dolgozott Líbiában, amikor túszul ejtették őket. Olasz sajtóértesülések szerint a nekik kijelölt líbiai sofőr árulta és adta el őket egy fegyveres csoportnak. Líbiai hatósági források szerint a négy olasz az Iszlám Állam (IS) fogságába került, más feltételezések szerint helyi fegyveresek ejtették őket túszul váltságdíj reményében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.