Két éve megszökött tálib vezetőt fogtak el

Egy pakisztáni tálib parancsnokot tartóztattak le múlt héten, két évvel azután, hogy megszökött a börtönből – pakisztáni hírszerzési források jelentették a CNN-nek. Adnan Rasid 400 másik fogollyal együtt akkor szökött meg, mikor fegyveresek megrohamozták a börtönt 2012-ben.

Rasidot, a kiváló Tehreek-i-Talibán Pakisztán parancsnokot pénteken fogták el. Megsebesült, de a hatóságok kikérdezték. A CNN szerint őrizetbe vették Dél-Vazirisztán tartományban, de azóta elszállították. A tálibok szerint a hír alaptalan és Rasid biztonságos területen van.

Rasid írt egy levelet Malala Juszufzainak, egy pakisztáni iskoláslánynak, akit otthonában lőttek fejbe 2012-ben, ám túlélte a történteket. Rasid azt írta a lánynak, hogy nem azért lőtték le, mert támogatta a lányok iskoláztatását, hanem mert kritizálta a tálib fegyveres csoportokat. A levélben Rasid levelét elmondása szerint nem mint tálib vezető írta és sokkolta, ami a lánnyal történt, valamint bánja, hogy nem figyelmeztette Malalát a támadás előtt.

A levélben hozzátette, hogy a tálibok támogatják a nők oktatását, egészen addig, amíg az az iszlám jog keretei között működik és kritikával illette azokat, akik szerint a tálibok az iskolázott nőket támadják.

 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.