Két busz tűnt el a folyóban egy hídomlás után Indiában

A Mumbait Goával összekötő autópályahíd összeomlásakor legalább 22 embernek veszett nyoma.

A hídon épp két busz haladt át szerda reggel, amikor a szerencsétlenség történt. A buszok a megáradt Savitri folyóba zuhantak - tájékoztattak a hatóságok. Sanjay Patil rendőrtiszt az AP-nek elmondta, hogy egyelőre nem bukkantak a járművek vagy túlélő utasok nyomára.

A mentési munkálatokat a heves esőzések hátráltatják. A forgalmat egy új hídra terelték. Egy 80 fős mentőalakulat, köztük búvárok érkeztek a helyszínre - tájékoztatott OP Singh, a nemzeti katasztrófavédelmi szolgálat vezetője. Elmondása szerint az első jelentések szerint legalább két busz hajtott át a régi hídon és zuhant a monszunesők miatt megáradt Savitri folyóba.

– A híd egy kilométeres körzetében nem láttuk nyomát a buszoknak. A jelenlegi áramlatok miatt valószínűleg távolabbra sodródhattak – mondta a BBC-nek Rakesh Ranjan, a katasztrófavédelmi szolgálat munkatársa.

Márciusban egy épülő felüljáró omlott össze Kalkuttában. A tragédia 20 ember életét követelte és közel százan sérültek meg. 2011-eben Darjeelingben 32 ember halt meg és 132 sérült meg, amikor egy politikai rendezvényen összeomlott egy híd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.