Késlelteti az EU az új szankciókat

Az Európai Unió külügyminiszterei jóváhagyták az ukrán válság miatt elrendelt szankciók bővítését, de egy hétre felfüggesztették a döntés végrehajtását, hogy esélyt adjanak a napokban megkezdett újabb béketárgyalásoknak.
A büntetőintézkedések elve változatlan marad, de érvényesítésük a helyszíni eredményektől, a szerdára tervezett minszki, francia-német-orosz-ukrán csúcstalálkozó kimenetelétől függ – idézte a Reuters Laurent Fabius francia külügyminisztert.
A két szeparatista kelet-ukrajnai megyében, Donyeckben és Luhanszkban folyik a harc
Alexei Chernyshev / Reuters

Az új döntéssel kelet-ukrajnai szakadár és orosz személyekkel, vállalatokkal bővítenék azok listáját, akiket uniós beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással büntetetnek, mert felelősnek tartják őket a konfliktusért. A neveket még nem tették közé, de korábbi értesülések szerint a kilenc érintett társaság között egyetlen oroszországi van, a 19 magánszemélyből pedig öt orosz állampolgár.

Néhány tagállam el akarta érni, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter is szerepeljen a névsorban Diplomáciai körökből azonban a Reuters azt az információt kapta, hogy a Vlagyimir Putyin közvetlen környezetéhez tartozó politikus neve nem került fel a tilalmi listára, állítólag rajta van viszont egyik helyettese, Anatolij Antonov.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.