Kerry: Konkrét lépések Kelet-Jeruzsálem nyugalmáért

Konkrét lépéseket tesznek az izraeliek és a palesztinok, hogy enyhítsék a Jeruzsálemben kialakult feszültséget – jelentette be az amerikai külügyminiszter a jordániai fővárosban. John Kerry csütörtökön találkozott Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel és Abdullah jordániai királlyal, al-Sziszi egyiptomi elnökkel pedig telefonon beszélt.

- Most a feszültség szikráit kell elfojtani, nehogy kezelhetetlen tűzvészhez vezessenek. Elsőként a nyugalmat kell helyreállítanunk, ezután lehet csak más alternatívákról beszélni. Az Egyesült Államok kész segíteni az egyeztetésben, ha a felek elkezdik lerakni az alapokat – fogalmazott az amerikai külügyminiszter.

John Kerry hozzátette, gyakorlati lépésekben állapodtak meg, de ezeket nem részletezte. A diplomata szerint egyelőre nem időszerű, hogy az izraeli és palesztin vezetők találkozzanak - írja a Euronews.

Az elmúlt hetekben erőszakos összecsapásokhoz vezetett a feszültség Kelet-Jeruzsálemben, amely az iszlám és a zsidó vallásnak is fontos helyszíne. Félő, hogy a kiélezett ellentétek újabb palesztin felkeléshez vezethetnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.