Kerítés lesz a vád Strauss-Kahn ellen

Tucatnyian lehettek benne a luxusprostituáltakkal "feldobott" szexpartiban.

Kerítés miatt valószínűleg büntetőbíróság elé kell majd állnia Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szexbotrányba belebukott volt vezérigazgatójának, jelentette az AFP. Az észak-franciaországi Lille városban felgöngyölített prostituálthálózat ügyében illetékes vizsgálóbíró Strauss-Kahn mellett még tizenkét másik személyt kíván bíróság elé állítani csoportosan elkövetett kerítés miatt – közölte a lille-i ügyészség.

A 64 éves volt IMF-vezér, volt francia gazdasági és pénzügyminiszter eddig sem tagadta, hogy részt vett az orgiákban, de nem ismerte el, hogy tudott volna arról: a szexpartikra „meghívott” nők luxusprostituáltak voltak. Strauss-Kahn mellett a szexpartikon csúcsmenedzserek és magasrangú rendőrtisztek is megfordultak. A francia szocialista politikusról egy hónapja derült ki, hogy az orosz állami olajkonszern, a Rosznyeft egyik leánybankjánál vállal felügyelőbizottsági tagságot.

Dominique Strauss-Kahn, aki eddig mindent megúszott
Former IMF chief Dominique Strauss-Kahn listens to his lawyer, William Taylor, inside of a New York State Supreme Courthouse during a bail hearing in New York May 19, 2011. Kahn was granted bail by a New York judge on Thursday, and the former IMF chief has vowed to fight charges that he tried to rape a hotel maid in Manhattan. REUTERS/Richard Drew/Pool (UNITED STATES - Tags: CRIME LAW POLITICS BUSINESS)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.