Keresztre feszítve várnak csodát a buszsofőrök

Három paraguayi buszsofőr feszítette magát keresztre az állása elvesztése után. A nagy fájdalmak ellenére optimisták, hiszen a dél-amerikai országban másoknak már sikerült ily módon visszaszerezni az munkáját.
Húszcentis szögekkel a tenyerükben, ággyá alakított kereszteken várják a csodát a paraguayi buszsofőrök, akik azután döntöttek a demonstráció radikális módja mellett, hogy megszüntették azt az útvonalat, amelyen járataik közlekedtek, és kirúgták őket a munkahelyükről. Mindezt anélkül, hogy előzetesen figyelmeztették volna őket – írja az AP.

Először Elvio Cristaldo döntött a keresztre feszítés mellett kilenc napja, később csatlakozott hozzá két kollégája, Eligio Martínez és egy kétgyerekes apa, Clemente Lovera is, aki egy drótdarabbal még a száját is összevarrta. Az elkeseredett buszsofőrök a fővárosi közlekedési vállalat székháza előtt vertek tábort.

Lovera kétgyermekes apaként döntött a tiltakozás radikális formája mellett
Lovera kétgyermekes apaként döntött a tiltakozás radikális formája mellett
Jorge Adorno / Reuters

„Kibírom, de nagyon fájdalmas" – nyilatkozta a sajtónak Cristaldo, aki társaival egyetemben bízik benne, hogy az állam közbelép, és elintézi, hogy egy másik cég átvegye az útvonalaikat, és egyúttal őket is. Könnyítés, de a kereszteket nem állították fel. a tüntetők a földön fekve várják a sorsuk alakulását.

Az éhségsztrájkot is tartó férfiak úgy vélik, sikerrel járhatnak, hiszen tavaly már volt egy hasonló eset. Akkor a buszsofőrök néhány hetes keresztre feszítés után visszakapták a munkájukat. Paraguayban már tíz éve népszerű demonstrációs forma a keresztre feszítés. 2004-ben az orvosok szakszervezetének tagjai követeltek fizetésemelést ily módon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.