Kerékpárversenyen akartak robbantani a terroristák

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel egy speciális kommandós egység razziázott a Majna-Frankfurthoz közeli Oberurselban, ahol egy török származású német férfit és egy török nőt tartóztattak le terrorista támadás előkészítésének gyanújával.

Maszkos, gépfegyveres egység nyomult be éjszaka egy oberurseli őrzött lakóparkba, ahol az egyik első emeleti lakásban házi készítésű bombákat, gépkarabélyt és éleslőszereket találtak.

Az ott élő német állampolgárságú, török származású Halil D.-t és a török állampolgárságú Senay D.-t terrortámadás előkészítésének vádjával letartóztatták. A házaspárt már hetek óta megfigyelés alatt tartották. A csütörtöki rajtaütést egyhetes intenzív nyomozás előzte meg – nyilatkozta Peter Beuth hessei belügyminiszter csütörtökön, Wiesbadenben.

A frankfurti ügyészség is megerősítette, hogy a lakásban igazi fegyverarzenált találtak. A német sajtó úgy tudja, hogy a pár egy frankfurti kerékpárosversenyen akart támadni május 1-én. A férfit, aki benevezett a versenyre, állítólag egy Oberursel közeli erdős területen látták többször is a verseny tervezett útvonalát kémlelni.

A házat, pincétől a padlásig, a garázst és az udvart is beleértve szerda délutánig egy szakértőkből álló speciális csoport fésülte át robbanószerek és vegyi anyagok után kutatva.

A Die Welt rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy Halil D. kapcsolatban állt az al-Kaidával és egy a Majna-Frankfurtban működő szalafista csoporttal. A biztonsági erők látókörébe egy hónappal ezelőtt kerültek, miután egy frankfurti boltban szokatlanul nagy mennyiségű hidrogén-peroxidot és alkoholt vásároltak. A férfi hamis személyazonossággal vásárolt. A párost napokig egy mobil megfigyelő egység követte.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.