Kényszerleszállás a pártelnökkel

Franz Müntefering szociáldemokrata pártelnökkel a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre a Contact Air légitársaság egyik Berlinből Stuttgartba tartó gépe a stuttgarti repülőtéren. A 87 utas és a kísérők egyike sem sérült meg.

A futómű meghibásodása miatt kéyszerleszállást kellett végrehajtania a Contact Air légitársaság Fokker 100 típusú repülőgépének a stuttgarti repülőtéren – fedélzetén Franz Münteferinggel, a német szociáldemokraták elnökével. A légitársaság szóvivője bejelentette, az incidensben a 87 utas és a légikísérők egyike sem sérült meg, öt ember azonban sokkot kapott, és egy légikísérőt kivizsgálásra kórházba szállítottak. A kifutópályát a reptéri hatóságok ideiglenesen lezárták.

– Nagyon veszélyes volt – mesélte újságíróknak Müntefering a földetérést, hozzátéve, mindenki nagyon fegyelmeztetten viselkedett a repülőgépen, amelynek egy ideig levegőben kellett maradnia leszállás előtt. A 69 éves politikus – aki a két hét múlva esedékes parlamenti választások előtt egy kampányrendezvényre utazott Stuttgartba – kiemelte, a repülőgép kapitánya és személyzete „mesterművet alkotott” a kritikus helyzetben.

Tűzoltók a Fokker 100 típusú gép mellett a stuttgarti repülőtéren
Stuttgart, 2009. szeptember 14. Kényszerleszállást végrehajtott repülőgép mellett állnak tűzoltók a stuttgarti repülőtéren 2009. szeptember 14-én. A Contact Air légitársaság Fokker 100-asa Franz Münteferinggel, a Német Szociáldemokrata Párt, az SPD elnökével a fedélzetén Berlinből érkezett Stuttgartba, amikor a futómű meghibásodása miatt kényszerleszállást hajtott végre. Az egyik utaskísérő könnyebben megsérült, több utas sokkot kapott az izgalmaktól. (MTI/EPA/Marc Müller)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.