Kényszerleszállás a kolozsi erdőben

Hegyes-erdős vidéken kényszerleszállást hajtott végre hétfőn délután Romániában egy kisrepülőgép, amely egy szervátültetésre készülő orvoscsoportot szállított Bukarestből Nagyváradra. A sebesülteket több százan keresik a fagyban.

A Kolozs megyei Jósikafalva (Belis) területén landolt repülő hét utasa és a pilóta a hírtelevíziók szerint nincs életveszélyben, és azt nem tudni, hogy a gép milyen állapotban van. A hatóságokat az egyik orvos riasztotta, aki azt is közölte, hogy elsősegélyt nyújt társainak. A baleset egy erdős területen történt a bélesi víztározó közelében. A katasztrófavédelem több egysége is a helyszínre indult. A Realitatea hírtelevízió azt jelentette, hogy a rossz légköri viszonyok miatt a mentőhelikopternek vissza kellett fordulnia Marosvásárhelyre.

A roncsot és a sebesülteket sötétben és fagypont körüli hőmérsékletben több százan keresik. Kolozs és Fehér megye hegyi mentői, csendőrségi és katasztrófavédelmi alakulatai, valamint önkéntesek százai is.

A Britten Norman 2 típusú repülőgép négy orvossal, egy asszisztenssel és két pilótával a fedélzetén hajtott végre kényszerleszállást. A hírtelevíziók beszámolói szerint valamennyi utas túlélte a balesetet, de megsebesültek, többen töréseket szenvedtek. Noha telefonkapcsolatot tudtak létesíteni a hozzátartozóikkal, a repülőt több mint négy órával a baleset után sem sikerült megtalálni, a sebesülteket kihűlés fenyegeti.

A sűrű köd nem teszi lehetővé a helikopteres mentést a térségben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.