Keménységet ígér a növekvő népszerűségű Sarkozy

Az egész országra kiterjesztené a többnyire muszlim nők által használt, egész testet takaró fürdőruha, a burkini tilalmát Nicolas Sarkozy volt francia elnök. A jövőre esedékes elnökválasztás előtt a jobboldaliak jelöltségéért küzdő politikus a dél-franciaországi Chateaurenard város sportcsarnokában több mint kétezer embere lőtt egyebek közt azt hangoztatta, hogy ő az az elnök lenne, aki „visszaállítja az állam tekintélyét".

Garantálni akarja egész Franciaország, minden francia biztonságát – idézte a Reuters a 61 éves ex-államfőt. Sarkozy azt próbálta sugalmazni, hogy kezelni tudja az iszlamista erőszakot, amelynek tavaly január óta 250 ember esett az áldozatául Franciaországban.

A felmérések szerint a konzervatívok belső küzdelmében – amely a novemberi előválasztásokon zárul le – Sarkozy hónapokon keresztül vesztésre állt a mérsékeltebb egykori miniszterelnökkel, Alain Juppével szemben. A július negyedikei nizzai merénylet és egy normandiai katolikus pap meggyilkolása után azonban növekedni kezdett a népszerűsége a párt támogatói körében.

„Az identitásunk kerül veszélybe, ha értelmetlen bevándorláspolitikát fogadunk el" – jelentette ki a volt elnök, aki nyilvánvalóan a növekvő népszerűségű, szélsőjobboldali Nemzeti Fronttól is igyekszik voksokat visszaszerezni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.